bescherming van merken, modellen en andere
intellectuele eigendomsrechten

Nieuws

BREXIT en het Europese Unie merk

woensdag 20 februari 2019

Wat gebeurt er met uw Europese merk (of model) ná Brexit?  

  • Van Europese Unie merkregistraties wordt na de Brexit een nationaal merk afgesplitst in het Verenigd Koninkrijk met dezelfde rechten als het Europese merk. U hoeft hiervoor niets te doen. 
  •  Bij EU merkaanvragen (nog niet geregistreerd) dient u binnen 9 maanden na Brexit het merk ook in het VK in te dienen indien u wil dat het Europese merk ook in het VK beschermd wordt met dezelfde aanvraagdatum. 
  • Het bovenstaande geldt ook voor Europese modellen.
lees meer »
zondag 01 juli 2018

Wilt u meer informatie over één van de ondervermelde onderwerpen, bel of mail ons dan of stel uw vraag via het contactformulier.

Landmark B.V.:
Tel: 033-4652850
E-mail: info@landmark.eu

RODE SCHOENZOOL VAN LOUBOUTIN IS MERK

zondag 01 juli 2018

Een merk hoeft niet een woordmerk of een beeldmerk te zijn maar kan b.v. ook bestaan uit de vorm van een product.                                                
Het Europese Hof van Justitie heeft zich onlangs uitgesproken over een conflict tussen de schoenfabrikanten Louboutin en Van Haren. Louboutin verkoopt exclusieve damesschoenen met karakteristieke rode schoenzolen. 

lees meer »

Doorhalingsprocedure geregistreerde merken bij Benelux Bureau

vrijdag 01 juni 2018

Naast oppositie tegen een gedeponeerd merk heeft een merkhouder nu ook de mogelijkheid om doorhaling van een geregistreerd merk te bewerkstelligen bij het Benelux Bureau, via uw gemachtigde bij Landmark. Het gaat om merken die beschrijvend zijn, niet gedurende vijf jaar zijn gebruikt of overeenstemmen met uw merk.

lees meer »