Merkbewaking

Merkbewaking door Landmark

Bij een goede bescherming van uw merk hoort ook de merkbewaking. Nadat uw merk gedeponeerd is, is het belangrijk dat u op de hoogte blijft van nieuwe merken die mogelijk met uw merk overeenstemmen. Wij houden de voor u bewaakte merkenregisters in de gaten zodat u tijdig bezwaar kunt maken tegen op uw oudere merk gelijkende merken. Het optreden tegen nieuwe merken is een belangrijke en noodzakelijke taak van u als merkhouder, u wilt tenslotte niet dat er inbreuk gemaakt wordt op uw rechten. Door middel van een abonnement op onze merkbewakingsdienst houden wij u op de hoogte van nieuwe merkaanvragen die op uw merknaam lijken. Wij beoordelen de resultaten van de merkbewaking en selecteren voor u de merken die overeenstemming vertonen met uw merk. Wij zullen de mogelijke stappen met u bespreken en, indien gewenst, bezwaar maken of de wederpartij een sommatie sturen.

Wanneer u speciale wensen heeft zoals bijvoorbeeld merkbewaking in een specifiek aangewezen land of de bewaking van een beeldmerk, zullen wij dit met u afstemmen en u een op maat gemaakt voorstel aanbieden. De bewaking wordt ingesteld voor 1 jaar en zal, behoudens opzegging, steeds weer met een jaar worden verlengd. Wij sturen u tijdig een herinnering met de vraag of u de bewaking wilt voortzetten.

Soorten merkbewaking

U kunt een bewakingsabonnement nemen voor een bepaald gebied. Zo kunt u uw merk bewaken in de Benelux, Europese Unie of zelfs de hele wereld, maar kunt u uw merk ook laten bewaken in specifiek aangewezen landen. Voorbeelden van bewaking zijn:

Ons Basic abonnement houdt in dat wij het Benelux Merkenregister, het Europese Unie Merkenregister en het Internationale Merkenregister (WIPO) voor u bewaken. Ons tarief voor de Basic bewaking van een woordmerk in de Benelux of Europese Unie is € 100,- per jaar voor één merk in één klasse. Voor elke volgende klasse vragen wij € 30,-. Genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Onze Europese Unie Compleet bewaking bevat naast het Benelux Merkenregister, het Europese Unie Merkenregister en het Internationale Merkenregister, ook alle nationale merkenregisters van de landen van de Europese Unie. Ons tarief voor onze Europese Unie Compleet bewaking bedraagt € 310,- per jaar voor één merk in één klasse, plus € 80,- voor elke extra klasse.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op