Landmark Carib

MERKBESCHERMING IN HET CARIBISCHE DEEL VAN HET KONINKRIJK

De Nederlandse Antillen zijn in 2010 opgesplitst in maar liefst vier staatkundige eenheden, die behoren tot het Koninkrijk der Nederlanden. Aruba, Curaçao en Sint Maarten zijn afzonderlijke landen en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (de BES-eilanden, ook wel Caribisch Nederland genoemd), zijn bijzondere gemeentes binnen het koninkrijk.

Wanneer u uw merk wilt beschermen op alle zes de eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen, heeft u te maken met vier jurisdicties met ieder een eigen merkenregister. Op alle eilanden kunt u via Landmark Carib, ons tropische zusterbedrijf, uw merken registreren of vernieuwen. Of wijzigingen bij uw merken laten aantekenen.

Het gaat om de volgende Merkenregisters:

  • Aruba
  • BES-eilanden (Bonaire, Sint Eustatius en Saba)
  • Curaçao
  • Sint Maarten

ARUBA

De Arubaanse merkenwetgeving is gebaseerd op de oude Nederlandse merkenwet. Dat houdt in dat merkrechten ook op gebruik kunnen worden gebaseerd, niet alleen op registratie.

Onze merkengemachtigde op Aruba is Nancy Gravenstijn. Zij is tevens een gerenommeerd advocate.

BES-eilanden

De drie BES-eilanden zijn Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) heeft een aparte afdeling welke het merkenregister van de BES- eilanden beheert.

Merkbescherming op de BES-eilanden kan ook via een Internationale Registratie worden verkregen. Onze Nederlandse gemachtigden kunnen bemiddelen bij de bescherming van uw merk in dit gebied.

bonaire merkbescherming

CURAҪAO

Curaçao is het grootste eiland van de vroegere Nederlandse Antillen. Evenals Aruba en Sint Maarten is het een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Uw merkenzaken worden hier behartigd door merkengemachtigde Barbara Nagelmakers, die ook een ervaren advocaat is. Zij wordt hierin bijgestaan door haar assistente Chanty Martina-Lucasius.

U kunt uw merk op Curaçao óók registreren via een Internationale Registratie.

Curacao merkbescherming

SINT MAARTEN

Barbara Nagelmakers is ook bevoegd om merken op Sint Maarten registreren. Sint Maarten vormt samen met het Franse Saint Martin één eiland. Ook dit land kan binnen een Internationale Registratie worden aangewezen.

Meer weten over merkbescherming in Caribisch Nederland? Neemt u per email of telefonisch contact met ons op:

email: info@landmark-carib.com
info@landmark.eu

tel.: 033 465 28 50

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op